Skip to content

Hjemme hos Maria Franck

Freelance content creator, fotograf og mor til Olivia (7), Elinor (5) og Oda Marie (7 måneder)

Hej Maria! Stort tillykke med jeres baby. Kan du fortælle os lidt om dig selv og din familie?

“Tusind tak!

Jeg hedder Maria, er 33 år gammel og mor til tre piger – Olivia, 7 år, Elinor, 5 år og Oda Marie, som er 7 måneder gammel. Min mand, Jacob, er 34 og arbejder som paramediciner. 

Jeg er uddannet fra Aarhus universitet, hvorfra jeg har en kandidatgrad i dansk, journalistik og engelsk. Når jeg ikke er på barsel, arbejder jeg som freelance fotograf, tekstforfatter og content manager hos Angulus”.

Fortæl os om jeres hjem, og hvordan I har indrettet jer?

“Vi har næsten lige købt vores hus, og er flyttet fra en 3-værelses lejlighed i Aarhus til, hvad der føles som om, vi har 100 værelser. I hvert fald har vi meget mere plads, end hvad vi havde før, og vi mangler møbler til at fylde vores hus ud. Men vi tager det stille og roligt. Vi overvejer ret nøje hvad der kommer ind i vores hjem, så vi er sikre på at købe noget, der holder i mange år, og som vi bliver glade for.

Det vigtigste for mig lige nu er, at vores hjem føles som et hjem, og vores børn er en stor del af det. Derfor er deres ting også at finde rundt omkring i huset, og ikke kun på børneværelserne. For eksempel har vi i hvert værelse legetøj, små stole – såsom Boheme-stolen fra Bonton – og bløde puder og tæpper, så der er masser af mulighed for at hygge og lege. Alt er et godt miks af gamle design klassikere, nyere kvalitetsmøbler og ting fundet på loppemarkeder og hos IKEA”.

I et hjørne af stuen: En blød dyne i Liberty betræk, bøger at læse i og den lille rattan stol fra Bonton

Hvad synes du er vigtigt, når man indretter børneværelser?

“Vores store piger deler både soveværelse og et legeværelse. På legeværelset synes jeg, at det er vigtigt, at børnene er i fokus: Det er deres sted, hvor de kan lege, rode og være kreative. Det er her de har alt deres farverige legetøj og masser af opbevaring til det. Legeværelset hos os er ikke det største, så jeg ville gerne have masser af opbevaring, så der er plads til at lege på gulvet. Heldigvis kom huset med masser af indbyggede skabe, så her ligger alle deres ting – hvis altså ikke skabene er i brug som huler. De elsker også at lege klæd-ud, så jeg har købt en knagerække, hvor alt deres klæd-ud tøj hænger. På den måde er det mere synligt for dem, hvad de har, og de leger oftere klæd-ud nu end før, hvor tøjet lå i skuffer eller i kurve.

Væggene på legeværelset er fyldt med klistermærker og deres tegninger, som de selv hænger op med farverigt tape. Og så elsker Olivia julepynt, så her er der julestemning året rundt. Pigerne elsker også at læse, så vi fandt også en reol til alle deres bøger, hvilket giver så meget hygge, synes jeg. Reolen gør også, at pigerne har meget lettere ved at finde deres favoritbøger - enten når de selv vil læse eller inden de skal i seng.

I børnenes soveværelse har jeg fokuseret på at skabe en rolig stemning. Her er ikke mange ting, og farverne er neutrale og holdt i nogenlunde samme nuancer. De har et smukt skab til deres tøj (men lad os ikke tale om rodet inde i skabet!), to natlamper, inklusiv den fine kaninlampe, og kurve til deres bamser. Værelset har en smuk udsigt ud til vores have”.

Hvad fik jer til at vælge en køjeseng til pigernes soveværelse?

“Vores store piger har altid delt værelse, og som så mange andre børn har de længe drømt om en køjeseng. En køjeseng har bare noget magisk over sig, ikke? Det var vigtigt for os, at vi fandt en god, solid køjeseng, som er stor nok til at pigerne kan vokse, så de har en seng i mange år frem. Derudover var det også vigtigt, at køjesengen kan deles op til to separate senge. Der kommer jo nok en dag, hvor de gerne vil have deres egne værelser, og derfor ikke længere har brug for en køjeseng.

Af de grunde faldt valget på køjesengen fra Oeuf NYC. Den er stor – faktisk så stor, at den også fungerer som gæsteseng, når vi har overnattende familie og venner på besøg. Den er solid, kan let skilles ad til to enkelte senge og så har den et meget smukt, enkelt design og naturligt udtryk. Den er skøn for både os voksne og børn, og børnene elsker den!”.

Hvad er din yndlingsting at lave sammen med pigerne?

“Jeg elsker dage hvor vi ikke har planer. Ingen skole. Ingen arbejde. Ingen rengøring. Så skruer vi op for musikken og danser i hele huset. Hvis solen skinner, tager vi frokosten med ud i haven og spiser den der, eller hygger os med tæpper og puder.

Min mand arbejder som paramediciner, og det betyder, at vi ikke har mange hele weekender sammen alle fem. Så når han er hjemme, og vi har fri, føles det som at tage et stort, langt og beroligende åndedrag.

Hvis du spørger pigerne så ELSKER de at gå ned til stranden eller gå tur på havnen, så det gør vi også ret ofte. Hele året rundt. Om sommeren svømmer vi, fanger krabber, nyder den friske luft, og om vinteren leger vi gemmeleg i klitterne.

Olivia sagde forleden, at en af hendes favoritting for tiden – udover at danse, spise is og spille Nintendo Wii – er at gå på museum og holde min hånd. Så nu er det også en af mine absolutte yndlingsbeskæftigelser”.


Hvad interesserer dig for tiden?

“Lige nu er jeg mest af alt optaget af min baby. Jeg suger alt til mig, og har på ingen måde travlt med alt muligt andet. Det er tredje gang, at jeg er blevet mor, og jeg ved, hvor hurtigt tiden går. Så lige nu er jeg bare mor. Tidligere havde jeg travlt med at komme tilbage til livet før baby: Jeg ville passe min karriere, arbejde og networke, drikke vin med veninderne. Sådan har jeg det ikke nu. Jeg er mor, fokuserer på hvad der er vigtigst for mine børn, og har givet slip på alt andet. Der kommer helt sikkert en tid hvor jeg glæder mig til at komme tilbage på arbejde, til at gå ud, osv., men lige nu har jeg en indre ro, som jeg ikke har haft i mange år, og det nyder jeg til fulde.

Så det korte svar: Mine børn”.  


Hvem eller hvad inspirerer dig?

“Der er så mange inspirerende kvinder! Jeg kan blive inspireret af mange forskellige ting, eksempelvis den måde de bygger deres forretning op på; hvordan de opdrager deres børn; hvordan de klæder sig; hvordan de fotograferer; deres musik; hvordan de gennemlever og forholder sig til modgang; eller hvordan vi som kvinder kan løfte og hjælpe hinanden. Generelt er jeg nok egentlig bare meget inspireret af kvinder!”.

Tusind tak, Maria!

Cart

Your cart is currently empty.

Start shopping

Select options